Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: orez

Zeytinyagli Yaprak Sarma

Sub aceasta denumire ciudata si, parca, un pic amenintatoare, se “ascunde” de fapt o verianta [...]

Vita cu sos de stridii si legume

Combinatiile de sos de stridii cu carne de vita sunt clasice pentru bucataria chinezeasca. Cea [...]

6 Comentarii

Cum se gatesc cerealele

Într-o serie de articole publicate anterior, am subliniat faptul ca civilizatia umana, asa cum o [...]

2 Comentarii

Mutantii din bucatarie (2)

„Naturalul” facut de om În general, lucrurile s-au întamplat astfel: o mutatie aparuta în mod [...]

5 Comentarii

Mutantii din bucatarie (1)

Inevitabil în jurul meu se vorbeste despre mancare. Eu însumi vorbesc foarte mult despre acest [...]

5 Comentarii

Creol si/sau cajun (2)

Daca în prima parte a acestui articol am povestit cate ceva despre istoria culturii culinare [...]

2 Comentarii

A fost "Mangez-vous français?"

Serile de vineri “La mansarda” au oferit ieri celor 17 oaspeti prezenti un meniu apartinand [...]

Paella marisco

Paella este, la origine, o specialitate culinara din Valencia, dar a devenit in ultimii ani [...]

Peste picant cu legume

Iata o varianta asiatica de peste “en papillotte”, foarte rapida si foarte simpla. Pestele gatit [...]

6 Comentarii

"Sunday Grilling", 17 martie 2013

A venit primavara, si nu singura, caci odata cu îmblanzirea vremii a reînceput si seria [...]

Risotto San Valentin

Tinand cont de denumirea acestui risotto, probabil veti fi surprinsi sa aflati ca Sf. Valentin [...]

3 Comentarii

Peste cu orez si sos picant

Fileurile delicate de peste sunt posate intr-un lichid aromat si servit cu orez si un [...]

11 Comentarii

Pui cu castraveti

Aceasta reteta se gateste prin tehnica numita “stir-fry“, imposibil de obtinut intr-o bucatarie domestica europeana. [...]

8 Comentarii

Porc Mu-Shu

Porcul Mu-Shu (adesea il puteti intalni si scris altfel: moo shu, mu shu sau mu [...]

7 Comentarii

Fotografii de pe papamond (40)

Fotografia de mai jos reprezinta un grup de tinere care recolteaza orezul, undeva în Cambodgia. [...]

Curry de ciuperci cu orez

Iata o alta reteta facuta acum cativa ani. Profit de faptul ca multi dintre cititori [...]

5 Comentarii

Calamares rellenos

Iata una dintre putinele retete de dificultate medie de pe blogul meu. Definirea ca “medie” [...]

La masa cu stramosii – India (17)

Ne aflam în fata ultimului episod dedicat formarii culturii culinare din sub-continentul indian. Astazi despre [...]

6 Comentarii

Fotografii de pe papamond (38)

Daca in episodul trecut al acestui serial v-am prezentat cateva preparate din bucataria coreeana, astazi [...]

2 Comentarii

La masa cu stramosii – India (15)

Acest nou episod al articolului dedicat culturii culinare indiene continua seria bucatariilor regionale ale tarii, [...]

4 Comentarii

Orez cu pui si lapte de cocos

Aceasta reteta isi asteapta randul la publicare de vreo… 4 ani. Nu mai tin minte [...]

13 Comentarii

La masa cu stramosii – India (14)

Acest nou episod al articolului dedicat culturii culinare indiene continua seria bucatariilor regionale ale tarii, [...]

4 Comentarii

La masa cu stramosii – India (11)

În cele cateva episoade care urmeaza voi trata, pe scurt, bucatariile regionale ale Indiei. Am [...]

2 Comentarii

Somon cu sos teriyaki

Teriyaki este o tehnica de gatit japoneza, in care alimentele sunt fripte pe gratar sau [...]

12 Comentarii

La masa cu stramosii – India (7)

Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate [...]

7 Comentarii

Sate ayam

Sate (Satay) – frigaruile din Java Sate sau satay este un termen care denumeste frigaruile [...]

7 Comentarii

La masa cu stramosii – India (6)

Revenim la serialul dedicat formarii bucatariei indiene cu acest al saselea episod, care prezinta istoria [...]

3 Comentarii

Frigarui de creveti cu ciuperci

Desi este formata din trei componente diferite, reteta este simpla si ofera un extrem de [...]

10 Comentarii

La masa cu stramosii – India (4)

În acest episod al serialului dedicat formarii culturii culinare indiene va voi povesti foarte pe [...]

6 Comentarii

La masa cu stramosii – India (3)

În acest episod, pe scurt, despre influentele exercitate asupra culturii sub-continentului indian de civilizatii ca [...]

2 Comentarii

La masa cu stramosii – India (2)

În episodul de astazi este prezentat din punct de vedere culinar si nutritional aportul adus [...]

12 Comentarii

La masa cu stramosii – India (1)

Marturisesc ca am început acest serial plin de emotie. Primele mele încercari culinare, ca si [...]

12 Comentarii

Fotografii de pe papamond (24)

Fotografia de mai jos reprezinta un taran din tinutul Yangshuo, regiunea Guilin, în provincia chineza [...]

25 Comentariu

Jurnal milanez (5)

În acest episod va voi povesti despre doua localuri unde am mancat în ultima zi [...]

21 Comentariu

Vita iute cu legume

Combinatia de carne de vita cu sos de stridii si sos de soia este deja [...]

20 Comentariu

Creveti cu sos de ciocolata

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Asocierea carnii – [...]

11 Comentarii

Pe scurt despre milagu podi

Bucataria sud-indiana a fost prima, cronologic vorbind, dintre bucatariile regionale ale Indiei care s-a format; [...]

10 Comentarii

Fotografii de pe papamond (18)

Cred ca am pe blog cele mai multe retete cu orez din internetul romanesc. Nu [...]

6 Comentarii

Creveti in cochilie la gratar, cu sos de usturoi

Va rog sa nu ma boscoroditi pentru aceasta reteta. Stiu ca unele dintre igrediente sunt [...]

13 Comentarii

Pe scurt despre pulusu podi

Pulusu podi Desi am mai vorbit despre alte cateva amestecuri de mirodenii folosite în imens [...]

14 Comentarii

Creveti tiger cu risotto si busuioc

Mi-am pus din nou la lucru gratarul meu, marca Ascona MX570, de la OutdoorChef. Este [...]

39 Comentariu

Fotografii de pe papamond (15)

Culturile de orez ma fascineaza. Am mai spus asta? Desigur, dar ma repet tocmai fiindca [...]

4 Comentarii

Salata de paste cu fructe de mare

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu Riso Scotti Danubio. Salatele [...]

5 Comentarii

Orez cu ciocolata

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu Riso Scotti Danubio. Stiti [...]

9 Comentarii

Mauritius – bucatarie fara frontiere (2)

În episodul de astazi, cateva cuvinte despre influentele culturale suferite de Mauritius si despre ingredientele [...]

6 Comentarii