blog de Gastronomie
Sub aceasta denumire ciudata si, parca, un pic amenintatoare, se “ascunde” de fapt o verianta [...]
Combinatiile de sos de stridii cu carne de vita sunt clasice pentru bucataria chinezeasca. Cea [...]
6 Comentarii
Într-o serie de articole publicate anterior, am subliniat faptul ca civilizatia umana, asa cum o [...]
2 Comentarii
„Naturalul” facut de om În general, lucrurile s-au întamplat astfel: o mutatie aparuta în mod [...]
5 Comentarii
Inevitabil în jurul meu se vorbeste despre mancare. Eu însumi vorbesc foarte mult despre acest [...]
Daca în prima parte a acestui articol am povestit cate ceva despre istoria culturii culinare [...]
Serile de vineri “La mansarda” au oferit ieri celor 17 oaspeti prezenti un meniu apartinand [...]
Paella este, la origine, o specialitate culinara din Valencia, dar a devenit in ultimii ani [...]
Iata o varianta asiatica de peste “en papillotte”, foarte rapida si foarte simpla. Pestele gatit [...]
A venit primavara, si nu singura, caci odata cu îmblanzirea vremii a reînceput si seria [...]
Tinand cont de denumirea acestui risotto, probabil veti fi surprinsi sa aflati ca Sf. Valentin [...]
3 Comentarii
Fileurile delicate de peste sunt posate intr-un lichid aromat si servit cu orez si un [...]
11 Comentarii
Aceasta reteta se gateste prin tehnica numita “stir-fry“, imposibil de obtinut intr-o bucatarie domestica europeana. [...]
8 Comentarii
Porcul Mu-Shu (adesea il puteti intalni si scris altfel: moo shu, mu shu sau mu [...]
7 Comentarii
Fotografia de mai jos reprezinta un grup de tinere care recolteaza orezul, undeva în Cambodgia. [...]
Iata o alta reteta facuta acum cativa ani. Profit de faptul ca multi dintre cititori [...]
Iata una dintre putinele retete de dificultate medie de pe blogul meu. Definirea ca “medie” [...]
Ne aflam în fata ultimului episod dedicat formarii culturii culinare din sub-continentul indian. Astazi despre [...]
Daca in episodul trecut al acestui serial v-am prezentat cateva preparate din bucataria coreeana, astazi [...]
Acest nou episod al articolului dedicat culturii culinare indiene continua seria bucatariilor regionale ale tarii, [...]
4 Comentarii
Aceasta reteta isi asteapta randul la publicare de vreo… 4 ani. Nu mai tin minte [...]
13 Comentarii
În cele cateva episoade care urmeaza voi trata, pe scurt, bucatariile regionale ale Indiei. Am [...]
Teriyaki este o tehnica de gatit japoneza, in care alimentele sunt fripte pe gratar sau [...]
12 Comentarii
Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate [...]
Sate (Satay) – frigaruile din Java Sate sau satay este un termen care denumeste frigaruile [...]
Revenim la serialul dedicat formarii bucatariei indiene cu acest al saselea episod, care prezinta istoria [...]
Desi este formata din trei componente diferite, reteta este simpla si ofera un extrem de [...]
10 Comentarii
În acest episod al serialului dedicat formarii culturii culinare indiene va voi povesti foarte pe [...]
În acest episod, pe scurt, despre influentele exercitate asupra culturii sub-continentului indian de civilizatii ca [...]
În episodul de astazi este prezentat din punct de vedere culinar si nutritional aportul adus [...]
Marturisesc ca am început acest serial plin de emotie. Primele mele încercari culinare, ca si [...]
Fotografia de mai jos reprezinta un taran din tinutul Yangshuo, regiunea Guilin, în provincia chineza [...]
În acest episod va voi povesti despre doua localuri unde am mancat în ultima zi [...]
Combinatia de carne de vita cu sos de stridii si sos de soia este deja [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Asocierea carnii – [...]
Bucataria sud-indiana a fost prima, cronologic vorbind, dintre bucatariile regionale ale Indiei care s-a format; [...]
Cred ca am pe blog cele mai multe retete cu orez din internetul romanesc. Nu [...]
Va rog sa nu ma boscoroditi pentru aceasta reteta. Stiu ca unele dintre igrediente sunt [...]
Pulusu podi Desi am mai vorbit despre alte cateva amestecuri de mirodenii folosite în imens [...]
14 Comentarii
Mi-am pus din nou la lucru gratarul meu, marca Ascona MX570, de la OutdoorChef. Este [...]
Culturile de orez ma fascineaza. Am mai spus asta? Desigur, dar ma repet tocmai fiindca [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu Riso Scotti Danubio. Salatele [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu Riso Scotti Danubio. Stiti [...]
9 Comentarii
În episodul de astazi, cateva cuvinte despre influentele culturale suferite de Mauritius si despre ingredientele [...]