blog de Gastronomie
Sub aceasta denumire ciudata si, parca, un pic amenintatoare, se “ascunde” de fapt o verianta [...]
Combinatiile de sos de stridii cu carne de vita sunt clasice pentru bucataria chinezeasca. Cea [...]
6 Comentarii
Într-o serie de articole publicate anterior, am subliniat faptul că civilizaţia umană, aşa cum o [...]
2 Comentarii
„Naturalul” făcut de om În general, lucrurile s-au întâmplat astfel: o mutaţie apărută în mod [...]
4 Comentarii
Inevitabil în jurul meu se vorbeşte despre mâncare. Eu însumi vorbesc foarte mult despre acest [...]
5 Comentarii
Dacă în prima parte a acestui articol am povestit câte ceva despre istoria culturii culinare [...]
Serile de vineri „La mansardă” au oferit ieri celor 17 oaspeti prezenţi un meniu aparţinând [...]
Paella este, la origine, o specialitate culinara din Valencia, dar a devenit in ultimii ani [...]
Iata o varianta asiatica de peste „en papillotte”, foarte rapida si foarte simpla. Pestele gatit [...]
A venit primăvara, şi nu singură, căci odată cu îmblânzirea vremii a reînceput şi seria [...]
Tinand cont de denumirea acestui risotto, probabil veti fi surprinsi sa aflati ca Sf. Valentin [...]
3 Comentarii
Fileurile delicate de peste sunt posate intr-un lichid aromat si servit cu orez si un [...]
11 Comentarii
Aceasta reteta se gateste prin tehnica numita „stir-fry„, imposibil de obtinut intr-o bucatarie domestica europeana. [...]
8 Comentarii
Porcul Mu-Shu (adesea il puteti intalni si scris altfel: moo shu, mu shu sau mu [...]
7 Comentarii
Fotografia de mai jos reprezintă un grup de tinere care recoltează orezul, undeva în Cambodgia. [...]
Iata o alta reteta facuta acum cativa ani. Profit de faptul ca multi dintre cititori [...]
Iata una dintre putinele retete de dificultate medie de pe blogul meu. Definirea ca “medie” [...]
Ne aflăm în faţa ultimului episod dedicat formării culturii culinare din sub-continentul indian. Astăzi despre [...]
Daca in episodul trecut al acestui serial v-am prezentat cateva preparate din bucataria coreeana, astazi [...]
Acest nou episod al articolului dedicat culturii culinare indiene continuă seria bucătăriilor regionale ale ţării, [...]
Aceasta reteta isi asteapta randul la publicare de vreo… 4 ani. Nu mai tin minte [...]
13 Comentarii
În cele câteva episoade care urmează voi trata, pe scurt, bucătăriile regionale ale Indiei. Am [...]
Teriyaki este o tehnica de gatit japoneza, in care alimentele sunt fripte pe gratar sau [...]
12 Comentarii
Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate [...]
Sate (Satay) – frigaruile din Java Sate sau satay este un termen care denumeste frigaruile [...]
Revenim la serialul dedicat formării bucătăriei indiene cu acest al şaselea episod, care prezintă istoria [...]
Desi este formata din trei componente diferite, reteta este simpla si ofera un extrem de [...]
10 Comentarii
În acest episod al serialului dedicat formării culturii culinare indiene vă voi povesti foarte pe [...]
În acest episod, pe scurt, despre influenţele exercitate asupra culturii sub-continentului indian de civilizaţii ca [...]
În episodul de astăzi este prezentat din punct de vedere culinar şi nutriţional aportul adus [...]
Mărturisesc că am început acest serial plin de emoţie. Primele mele încercări culinare, ca şi [...]
Fotografia de mai jos reprezintă un ţăran din ţinutul Yangshuo, regiunea Guilin, în provincia chineză [...]
În acest episod vă voi povesti despre două localuri unde am mâncat în ultima zi [...]
Combinatia de carne de vita cu sos de stridii si sos de soia este deja [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Asocierea carnii – [...]
Bucătăria sud-indiană a fost prima, cronologic vorbind, dintre bucătăriile regionale ale Indiei care s-a format; [...]
Cred ca am pe blog cele mai multe retete cu orez din internetul romanesc. Nu [...]
Va rog sa nu ma boscoroditi pentru aceasta reteta. Stiu ca unele dintre igrediente sunt [...]
Pulusu podi Deşi am mai vorbit despre alte câteva amestecuri de mirodenii folosite în imens [...]
14 Comentarii
Mi-am pus din nou la lucru gratarul meu, marca Ascona MX570, de la OutdoorChef. Este [...]
Culturile de orez mă fascinează. Am mai spus asta? Desigur, dar mă repet tocmai fiindcă [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu Riso Scotti Danubio. Salatele [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu Riso Scotti Danubio. Stiti [...]
9 Comentarii
În episodul de astăzi, câteva cuvinte despre influenţele culturale suferite de Mauritius şi despre ingredientele [...]