Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: orez
Zeytinyagli Yaprak Sarma
Sub aceasta denumire ciudata si, parca, un pic amenintatoare, se “ascunde” de fapt o verianta...
Vita cu sos de stridii si legume
Combinatiile de sos de stridii cu carne de vita sunt clasice pentru bucataria chinezeasca. Cea...
6 Comentarii
Cum se gatesc cerealele
Într-o serie de articole publicate anterior, am subliniat faptul ca civilizatia umana, asa cum o...
2 Comentarii
Mutantii din bucatarie (2)
„Naturalul” facut de om În general, lucrurile s-au întamplat astfel: o mutatie aparuta în mod...
5 Comentarii
Mutantii din bucatarie (1)
Inevitabil în jurul meu se vorbeste despre mancare. Eu însumi vorbesc foarte mult despre acest...
5 Comentarii
Creol si/sau cajun (2)
Daca în prima parte a acestui articol am povestit cate ceva despre istoria culturii culinare...
2 Comentarii
A fost "Mangez-vous français?"
Serile de vineri “La mansarda” au oferit ieri celor 17 oaspeti prezenti un meniu apartinand...
Paella marisco
Paella este, la origine, o specialitate culinara din Valencia, dar a devenit in ultimii ani...
Peste picant cu legume
Iata o varianta asiatica de peste “en papillotte”, foarte rapida si foarte simpla. Pestele gatit...
6 Comentarii
"Sunday Grilling", 17 martie 2013
A venit primavara, si nu singura, caci odata cu îmblanzirea vremii a reînceput si seria...
Risotto San Valentin
Tinand cont de denumirea acestui risotto, probabil veti fi surprinsi sa aflati ca Sf. Valentin...
3 Comentarii
Peste cu orez si sos picant
Fileurile delicate de peste sunt posate intr-un lichid aromat si servit cu orez si un...
11 Comentarii
Pui cu castraveti
Aceasta reteta se gateste prin tehnica numita “stir-fry“, imposibil de obtinut intr-o bucatarie domestica europeana....
8 Comentarii
Porc Mu-Shu
Porcul Mu-Shu (adesea il puteti intalni si scris altfel: moo shu, mu shu sau mu...
7 Comentarii
Fotografii de pe papamond (40)
Fotografia de mai jos reprezinta un grup de tinere care recolteaza orezul, undeva în Cambodgia....
Curry de ciuperci cu orez
Iata o alta reteta facuta acum cativa ani. Profit de faptul ca multi dintre cititori...
5 Comentarii
Calamares rellenos
Iata una dintre putinele retete de dificultate medie de pe blogul meu. Definirea ca “medie”...
La masa cu stramosii – India (17)
Ne aflam în fata ultimului episod dedicat formarii culturii culinare din sub-continentul indian. Astazi despre...
6 Comentarii
Fotografii de pe papamond (38)
Daca in episodul trecut al acestui serial v-am prezentat cateva preparate din bucataria coreeana, astazi...
2 Comentarii
La masa cu stramosii – India (15)
Acest nou episod al articolului dedicat culturii culinare indiene continua seria bucatariilor regionale ale tarii,...
4 Comentarii
Orez cu pui si lapte de cocos
Aceasta reteta isi asteapta randul la publicare de vreo… 4 ani. Nu mai tin minte...
13 Comentarii
La masa cu stramosii – India (14)
Acest nou episod al articolului dedicat culturii culinare indiene continua seria bucatariilor regionale ale tarii,...
4 Comentarii
La masa cu stramosii – India (11)
În cele cateva episoade care urmeaza voi trata, pe scurt, bucatariile regionale ale Indiei. Am...
2 Comentarii
Somon cu sos teriyaki
Teriyaki este o tehnica de gatit japoneza, in care alimentele sunt fripte pe gratar sau...
12 Comentarii
La masa cu stramosii – India (7)
Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate...
7 Comentarii
Sate ayam
Sate (Satay) – frigaruile din Java Sate sau satay este un termen care denumeste frigaruile...
7 Comentarii
La masa cu stramosii – India (6)
Revenim la serialul dedicat formarii bucatariei indiene cu acest al saselea episod, care prezinta istoria...
3 Comentarii
Frigarui de creveti cu ciuperci
Desi este formata din trei componente diferite, reteta este simpla si ofera un extrem de...
10 Comentarii
La masa cu stramosii – India (4)
În acest episod al serialului dedicat formarii culturii culinare indiene va voi povesti foarte pe...
6 Comentarii
La masa cu stramosii – India (3)
În acest episod, pe scurt, despre influentele exercitate asupra culturii sub-continentului indian de civilizatii ca...
2 Comentarii
La masa cu stramosii – India (2)
În episodul de astazi este prezentat din punct de vedere culinar si nutritional aportul adus...
12 Comentarii
La masa cu stramosii – India (1)
Marturisesc ca am început acest serial plin de emotie. Primele mele încercari culinare, ca si...
12 Comentarii
Fotografii de pe papamond (24)
Fotografia de mai jos reprezinta un taran din tinutul Yangshuo, regiunea Guilin, în provincia chineza...
25 Comentariu
Jurnal milanez (5)
În acest episod va voi povesti despre doua localuri unde am mancat în ultima zi...
21 Comentariu
Vita iute cu legume
Combinatia de carne de vita cu sos de stridii si sos de soia este deja...
20 Comentariu
Creveti cu sos de ciocolata
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Asocierea carnii –...
11 Comentarii
Pe scurt despre milagu podi
Bucataria sud-indiana a fost prima, cronologic vorbind, dintre bucatariile regionale ale Indiei care s-a format;...
10 Comentarii
Fotografii de pe papamond (18)
Cred ca am pe blog cele mai multe retete cu orez din internetul romanesc. Nu...
6 Comentarii
Creveti in cochilie la gratar, cu sos de usturoi
Va rog sa nu ma boscoroditi pentru aceasta reteta. Stiu ca unele dintre igrediente sunt...
13 Comentarii
Pe scurt despre pulusu podi
Pulusu podi Desi am mai vorbit despre alte cateva amestecuri de mirodenii folosite în imens...
14 Comentarii
Creveti tiger cu risotto si busuioc
Mi-am pus din nou la lucru gratarul meu, marca Ascona MX570, de la OutdoorChef. Este...
39 Comentariu
Fotografii de pe papamond (15)
Culturile de orez ma fascineaza. Am mai spus asta? Desigur, dar ma repet tocmai fiindca...
4 Comentarii
Salata de paste cu fructe de mare
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu Riso Scotti Danubio. Salatele...
5 Comentarii
Mauritius – bucatarie fara frontiere (2)
În episodul de astazi, cateva cuvinte despre influentele culturale suferite de Mauritius si despre ingredientele...
6 Comentarii
Chowder cu fructe de mare
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Termenul “chowder” provine...
14 Comentarii
Fotografii de pe papamond (9)
Iubesc orezul. Cred ca blogul meu contine, de departe, cele mai multe retete cu orez...
12 Comentarii
Orez Xinjiang cu pui – reteta video
Orez Xinjiang cu pui – reteta chinezeasca (reteta are si varianta video) Serial sponsorizat de...
10 Comentarii
Fotografii de pe papamond (5)
Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare, parte dintre ele...
10 Comentarii
Bhoona murgh
„Bhoona” este termenul din limbile hindi si urdu care denumeste procedeul prin care se gateste...
14 Comentarii
Creveti crocanti cu orez si sos picant
Va povesteam sambata ca am primit de la Lidl cateva alimente oferite de aceasta retea...
8 Comentarii
Pudra de Colombo – arome caraibiene
Stilul de gatit colombo este originar din Indiile de Vest franceze, în special din insulele...
4 Comentarii
Zanzibar – exotism si rafinament culinar (1)
Mirodeniile au fost motivul pentru care am început sa gatesc. Mai întai m-a atras istoria...
10 Comentarii
Milagu tannir
Va prezint astazi una dintre retetele traditionale ale populatiei tamile. In limba tamila, „milagu” inseamna...
10 Comentarii
Paella cu ciuperci
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Paella este unul...
10 Comentarii
Orez cu ardei grasi
Astazi va propun o retea simpla, vegetariana, cu o asezonare echilibrata, care combina gusturile iute,...
2 Comentarii
Moorgi Kosha – Curry de pui bengalez
Kosha inseamna ceapa/usturoi/ghimbir prajite impreuna cu mirodenii intregi sau pisate, pana ce s-au dizolvat intr-o...
9 Comentarii
Omleta cu orez si pui
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Omletele sunt la...
4 Comentarii